Galerija

Prodaja slika putem interneta donosi mnoge pogodnosti kako za umetnike, tako i za ljubitelje umetnosti. Mogućnost da kupite umetničke slike bez obilaženja galerija i ne budete oganičeni mestom prebivališta, Vam otvara čitav svet umetnosti koji postoji. Za nas koji smo tek polaznici ili za one veterane sa kičicom, online galerije slika pružaju ruku koja nas spaja sa Vama.

Umetnicke slike na platnu bilo da su priroda, portreti, aktovi, mrtva priroda, životinje ili apstrakcija osvežavaju prostor, daju mu posebnu dubinu i osećaj topline. Ukoliko imate zid u kući koji je prazan, stavite na njega sliku i on će prosto oživeti. Slike na platnu za dnevnu sobu su uglavnom slike prirode, nešto što je prijatan prizor, lep za svakodnevno gledanje.

Umetničke slike imaju vrednost koju im daje sam posmatrač, jer ako slika nije lepa ili privlačna oku posmatrača, njena materijalna vrednost može delovati preterana. Zbog toga se dešava da vidite sliku koja ima visoku cenu i ne možete da shvatite zašto. To je iz jednostavnog razloga što ona nije slikana za Vas već za nekog drugog. Po istom principu, slike koje se Vama sviđaju, nekome drugom mogu biti nezanimljive. Lepota ovoga je u tome što se slikar i ljubitelj lako pronađu preko umetničkog dela jer osećaju isto i vide lepotu u istim stvarima. Slike na platnu koje u Vama izazovu emociju su direktna veza sa unutrašnjim svetom stvaraoca.

Slike na platnu cena?

Ljudi se uglavnom pitaju kako se određuje cena slika i po kom principu. Postoje neke odrednice kao što je cena po centimetru kvadratnom ili na osnovu popularnosti umetnika. Međutim, koliko koštaju umetničke slike zavisi od toga koliko ih sam umetnik ceni i možda bitnije – od toga da li živi od slikanja. Ukoliko je prodaja slika primaran izvor prihoda, autori, nažalost, ne mogu da budu „kruti“ pri vrednovanju i nekada prodaju svoja dela za mnogo manje novca nego što ona zaista vrede.

Za mene je slikanje hobi i cena moje umetničke slike zavisi od toga koliko sam vremena uložila u nju, koliko sam zadovoljna krajnjim ishodom, koliko mi je draga i naravno, od toga koliko se slike amatera trenutno kreću po galerijama. Kao stvaraoci, imamo pravo da cenimo svoj rad, čak i u ovoj ekonomiji. Žao mi je ako Vam se moje slike jako sviđaju, ali su preskupe za Vaše mogućnosti. Trudiću se da ponudim i neke malo pristupačnije.

Umetnicke slike prodaja funkcioniše na jednostavnom principu. Na Kontakt stranici možete naći nekoliko načina da stupite u kontakt samnom. Slike šaljem preko kurirske službe koja Vama odgovara, a plaćanje je avansno na račun. Sve slike su uramljene i uz njih dobijate Sertifikat o autentičnosti. Takođe, ako je slika za poklon, mogu je posebno upakovati. Tu sam za sva pitanja. Hvala na poseti i nadam se da ćete uživati u mojim delima. Sve najbolje!

 

Follow

Design by Beka

Photography by Tijana